Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Watermusic zingt: The Shell Trial met De Nationale Opera

16 maart om 20:00 - 22:00

Het koor van Watermusic en Het Noord-Hollands Selectiekoor zingen mee in een bijzonder opera tijdens Het Opera Forward Festival. De opera is in de grote zaal van het Nationale Opera & Ballet.  Voor de generale repetitie zijn er voor de ouders van de deelnemers kaarten beschikbaar.

Over de Opera: Wie is er verantwoordelijk voor de klimaatcrisis?

The Shell Trial is gebaseerd op het toneelstuk De zaak Shell van Rebekka de Wit en Anoek Nuyens dat in 2020 in première ging en hoge ogen gooide op Nederlandse en internationale podia. Verschillende stemmen en perspectieven binnen de klimaatcrisis komen aan bod, waarbij de complexiteit van de zaak steeds helderder naar de voorgrond treedt. De grenzen tussen schuldige en slachtoffer, goed en slecht en individuele en collectieve verantwoordelijkheid vervagen naarmate er meer en meer standpunten op tafel komen.

 

COLLECTIEF EN DUURZAAM

Voor The Shell Trial gaat DNO voor het eerst een samenwerking aan met opera- en muziektheaterplatform Het Geluid uit Maastricht. De Pulitzer Prize-winnende Amerikaanse componist Ellen Reid, in 2024 als artist-in-residence verbonden aan het Koninklijk Concertgebouw en -orkest, verklankt Roxie Perkins’ librettobewerking van het oorspronkelijke toneelstuk. De opera komt collectief tot stand, een werkwijze waarmee muzikaal leider en co-creator Manoj Kamps na FAUST [working title] en I have missed you forever inmiddels goed bekend is.

De Nationale Opera voegt daarnaast de daad bij het woord en spant zich in om de voorstelling zo duurzaam mogelijk te produceren, en met deze pilot ook voor toekomstige producties waardevolle lessen te leren.

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
https://www.operaballet.nl/de-nationale-opera/2023-2024/shell-trial

Organisator

Nationale Opera & Ballet
Telefoon
020 55 18 91 1
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Nationale Opera & Ballet
Amstel 3
Amsterdam, 1001 RH Nederland
+ Google Maps