Alberto is een ontzettend veelzijdige muzikant en theatermaker en we zijn blij dat hij er weer is.

Alberto vertelt over zichzelf: “Ik ben ooit begonnen aan het conservatorium in Enschede maar ben uiteindelijk in Amsterdam afgestudeerd als pianist. Tijdens mijn studie was ik ook met theater bezig. Ik heb verschillende jeugdmusicals geschreven, werkte 10 jaar bij het Amsterdamse Bostheater en toerde 5 jaar lang door het land met een cabaretier. Ik heb ook nog 10 jaar lang als muzikaal leider en arrangeur voor grote musicals gewerkt. Werken in het theater is erg druk dus op dit moment neem ik daar een stapje terug om meer van het (gezins-)leven te genieten. Mooie bijkomstigheid is dat ik daardoor wel weer lessen kan gaan geven.”

In zijn lessen probeert Alberto in de breedte te gaan en verhalen rondom de muziek te vertellen. Hij ziet dat muziek bij kinderen een grote behoefte vervult: het brengt plezier en levensvreugde. En heel stellig: “Kinderen worden er gewoon slimmer van! Van veel piano spelen wordt je bijvoorbeeld ook beter in wiskunde. En het is uitermate goed voor je cognitieve ontwikkeling.”