Anouk houdt zich bezig met Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK3). Het belang voor multidisciplinair cultuur-onderwijs staat voorop. Ook helpt ze scholen een visie op cultuuronderwijs te ontwikkelen.

Over Anouk:
“Ik heb een enorme liefde voor zelf muziek maken en van jongs af aan verschillende instrumenten gespeeld. Eerst piano, daarna blokfluit en toen ik graag in een orkest wilde spelen ben ik op vioolles gegaan. Ik heb altijd met veel plezier in een orkest gespeeld.

Ik heb muziekwetenschap gestudeerd en als assistent programmeur bij het Concertgebouw gewerkt voor ik bij het Muziekgebouw terecht kwam. Daar heb ik me vele jaren ingezet voor muziekeducatie, de verbinding met het Bimhuis gezocht en het innovatieve SoundLAB ontwikkeld.
Toen was het tijd voor een nieuwe stap. Ik wil iets betekenen voor duurzaam muziekonderwijs en meedenken op beleidsniveau. Ik werk nu voor Cultuurhuis Wherelant en het leek mij een logische stap om projectleider CmK3 voor de regio te zijn.

Waarom vind je muziek belangrijk?
Ik denk dat kunst en cultuur onmisbaar is op scholen. Het onderwijs is nu teveel doorgeslagen naar cognitief onderwijs, want dat is meetbaar. Maar de vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt zoals oplossingsgericht denken, burgerschap, plezier hebben, jezelf uiten, je emoties ontdekken, je plek in de wereld. vinden…. dat leer je allemaal via kunst en cultuur. En daar is nu gewoon veel te weinig aandacht voor op scholen. Gelukkig zie ik dat de groep mensen die dit belangrijk vinden groeit!