Afke Borst studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze speelt het liefst samen met andere instrumentalisten en vocalisten. Ze weet uit eigen ervaring dat je van muziek maken gelukkiger wordt. Dat gunt ze iedereen. Voor mensen die vroeger niet de kans of de tijd hebben gehad om muziek te leren maken geeft ze de cursus “Eindelijk tijd voor piano”.

Ook vindt ze het erg goed om muziekles te geven op de basisscholen. Piano is daar natuurlijk een lastig instrument voor, je neemt het niet in een rugzakje mee naar huis. Daarom geeft ze keyboard- en trompetles en hoopt zo de leerlingen te helpen zich realiseren hoe fijn het is om muziek te maken.

“Samenspelen is voor mij de essentie van muziek maken. Als pianist kan je natuurlijk ook je hele leven solostukken spelen, maar dat is niet mijn manier van muziek maken. In mijn baan bij Muziekschool Waterland kan ik met name dit deel van muziek maken aan mijn leerlingen overdragen. Muziek is prachtig, voorál samen met andere muzikanten. Het geeft veel voldoening als je samen met andere mensen iets moois kunt laten horen. En omdat we dat hier vanaf het begin van de lessen doen voelen de kinderen dat ook. Ik ben altijd blij geweest dat ik dit beroep heb. “Met muziek kan je mensen een beetje gelukkiger maken” zei mijn moeder. En ze had helemaal gelijk.”