Nieuw Cultuur Magazine, nu te verkrijgen!

PURMEREND – De gemeente Purmerend kent een rijk en divers cultureel aanbod. Dat wordt allemaal gepresenteerd in de eerste editie van een nieuw Cultureel Magazine dat nu te verkrijgen is. Dit magazine is een initiatief van de culturele organisaties, de gemeente Purmerend en de Provincie Noord-Holland. Eveline Tijmstra, wethouder cultuur in Purmerend, is zeer content met het nieuwe medium.

“De afgelopen twee jaar zijn, door alle coronamaatregelen, niet gemakkelijk geweest voor het culturele veld. Juist in coronatijd hebben we gemerkt wat cultuur voor ons betekent en kan doen. Met veel creativiteit en veerkracht hebben culturele instellingen tijdens de coronaperiode een alternatief aanbod geboden, veel in een digitale vorm. Hoe fijn is het dat we nu weer fysiek naar het theater of museum kunnen en dat we weer met elkaar kunnen dansen, zingen, schilderen of muziek maken. Niet meer via het scherm, maar écht in contact met elkaar. In dit magazine wordt de veelheid aan mooie activiteiten in onze gemeente getoond en dat maakt me trots.”

Bron: Rodi media

Cultuur is waardevol

Cultuur prikkelt, inspireert, creëert ruimte voor verbeelding, het kan ons vormen in wie we zijn en geeft kleur aan ons leven. Cultuur is waardevol omdat het aanzet tot nadenken. Maar ook omdat het zorgt voor ontspanning en plezier. Cultuur verbindt en vergroot de gemeenschapszin. Dat draagt bij aan de leefbaarheid en identiteit van onze stad en dorpen. Tijmstra: “Met deze cultuurkrant openen we het nieuwe culturele seizoen, waarin ontzettend veel te beleven valt. Het culturele aanbod, de culturele partners in de gemeente en cultureel ondernemerschap staan er centraal in. Door de persoonlijke interviews met de mensen in en achter de culturele instellingen en verenigingen wordt de schoonheid en het totale culturele aanbod goed zichtbaar.”

Inspiratie

Er zijn nieuwe tentoonstellingen te zien in de diverse musea en galeries, de zang-, dans-, muziek- en spellessen gaan weer van start, net als de beeldende cursussen, en de podia hebben mooie voorstellingen op het programma staan. Gedurende het jaar worden daarnaast veel mooie evenementen georganiseerd en is er in de bibliotheek van alles te beleven. Eveline Tijmstra: “Laat je inspireren. Ik nodig iedereen graag uit om een voorstelling of museum te bezoeken of een proefles te doen bij één van de vele culturele verenigingen. Er is zoveel moois, laten we daar samen van genieten!”

Nu te verkrijgen

Het eerste Cultureel Magazine Purmerend komt tot stand in samenwerking met Rodi Media en verschijnt op 8 september 2022 in Purmerend en de Beemster. Daarnaast is het magazine los te krijgen bij de verschillende culturele instellingen en de gemeente Purmerend.