Watermusic Kleuterkoor | groep 1 – 2 | Watermusic Purmerend

Voor wie is Watermusic?
Kinderen uit groepen 1 t/m 7 van de scholen OBS Wheermolen, ’t Prisma, ’t Carrousel en De Klim-Op kunnen deelnemen aan Watermusic.

Kinderen van groepen 1 en 2 zijn welkom in het kleuterkoor, vanaf groep 3 kunnen ze daarna meedoen in het hele Watermusic project en een instrument gaan spelen.

Kinderen vanaf groep 4 kunnen rechtstreeks inschrijven voor Watermusic. Om je snel te kunnen ontwikkelen is veel spelen belangrijk! Kinderen vanaf groep 4 komen dan ook twee keer per week naar Watermusic.

Samen met vriendjes en vriendinnetjes zingen is niet alleen erg leuk. Spelenderwijs leren deze kinderen een heel veel. Samenzang drukt krachtig op de knop van verbonden voelen, ook bij leerlingen. Tijdens een experiment kregen een kleine honderd kleuters twee aan twee opdrachten die ze alleen of samen konden uitvoeren. Na samen zingen en dansen werkten meisjes (70 procent) én jongens (400 procent) meer samen dan na een vergelijkbare oefening zonder muziek. Ook volwassenen zijn meer tot samenwerking geneigd na samenzang. Kinderen die gewend zijn om samen muziek te maken, leggen bovendien makkelijker sociaal contact. Zij ontwikkelen hun empathie en sociale vermogen. (bron: Mark Mieras, Méér muziek in de Klas).

 

Instromen kan het hele jaar door. Het cursusgeld wordt aangepast aan het aantal lessen. 

 

Donderdag

obs Wheermolen

35

Filipa Pereira
kleuter- en kinderkoor per schooljaar € 55,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Factuurgegegevens

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht