Ouderkoor | Watermusic Purmerend | Voor ouders

Kom zingen in het ouderkoor van Muziekschool Waterland!

Het ouderkoor is speciaal voor ouders van leerlingen Muziekschool Waterland. Maar ook vrienden, buren of familie zijn welkom. Want samen zingen is erg fijn.

Je bent welkom om een keer te komen kennismaken en mee te zingen. Ontdek hoe leuk het is samen met anderen. Je hoeft geen ervaring te hebben.

Wat kan muziek voor jou betekenen?
Muziek maakt iets in je los, letterlijk. Soms versterkt het spontaan een vrolijke bui, op andere momenten zorgt het ineens voor melancholisch gevoel. Wie regelmatig naar muziek luistert, doet zichzelf daar een groot plezier mee. Onderzoeken naar het positieve effect van muziek op je hersenen zijn talloos. Het zou voor minder stress zorgen en meer ontspanning. En: “Door zelf een instrument te spelen of te zingen, zou je je brein enorm verrijken,” vertelt hoogleraar Erik Scherder op gezondheidsnet.nl.

Samen zingen verbroedert

Er zijn volgens de hoogleraar een aantal voordelen van het samen zingen. Het versterkt namelijk het gevoel van saamhorigheid en empathie. Je treedt op en en wilt bijvoorbeeld elkaars tekst aanvullen en klanken op de anderen afstemmen, wat tot een gevoel van verbroedering lijdt. Tegelijkertijd worden er in je hersenen sommige gebieden actief die een afremmende werking hebben op stress en pijn.

Daarnaast komt er, volgens hem, zodra je zingt in een koor het stofje oxytocine vrij. Dat stofje zorgt ervoor dat je dat gevoel van saamhorigheid en empathie ervaart, net als meer rust.

Bron: Margriet.nl

Donderdag

MSW zaal

17

Karen Langendonk
ouderkoor per jaar btw 9 % € 56,68

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Factuurgegegevens

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
error: This content is protected and copyright of Muziekschool Waterland