Volwassenenkoor | Watermusic Purmerend | Open voor iedereen

Kom zingen in het volwassenenkoor van Muziekschool Waterland!

Wij bieden een geweldige kans om je passie voor muziek te delen met anderen in een vriendschappelijke sfeer. Of je nu een doorgewinterde zanger bent of voor het eerst komt zingen in een koor, iedereen is welkom. Zing een keer vrijblijvend mee en kijk of het iets voor je is. We zingen veel verschillende soorten muziek.

Het Watermusic volwassenenkoor ondersteunt de uitvoeringen van de Watermusic kinderkoren en het orkest maar zingt ook vooral prachtig eigen repertoire!

Het koor zingt om de week op donderdagavond van 19:00-20:15 uur. De startdatum was aan het begin van het seizoen, maar u kunt op elk moment in het cursusjaar instappen. Wij berekenen de cursusdeelname op basis van het aantal resterende lessen.

Wat kan muziek voor jou betekenen?
Muziek maakt iets in je los, letterlijk. Soms versterkt het spontaan een vrolijke bui, op andere momenten zorgt het ineens voor melancholisch gevoel. Wie regelmatig naar muziek luistert, doet zichzelf daar een groot plezier mee. Onderzoeken naar het positieve effect van muziek op je hersenen zijn talloos. Het zou voor minder stress zorgen en meer ontspanning. En: “Door zelf een instrument te spelen of te zingen, zou je je brein enorm verrijken,” vertelt hoogleraar Erik Scherder op gezondheidsnet.nl.

Samen zingen verbroedert

Er zijn volgens de hoogleraar een aantal voordelen van het samen zingen. Het versterkt namelijk het gevoel van saamhorigheid en empathie. Je treedt op en en wilt bijvoorbeeld elkaars tekst aanvullen en klanken op de anderen afstemmen, wat tot een gevoel van verbroedering lijdt. Tegelijkertijd worden er in je hersenen sommige gebieden actief die een afremmende werking hebben op stress en pijn.

Daarnaast komt er, volgens hem, zodra je zingt in een koor het stofje oxytocine vrij. Dat stofje zorgt ervoor dat je dat gevoel van saamhorigheid en empathie ervaart, net als meer rust.

Bron: Margriet.nl

Instromen kan het hele jaar door. Het cursusgeld wordt aangepast aan het aantal lessen. 

Donderdag

MSW zaal

17

Karen Langendonk
ouderkoor per jaar € 66,55

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Factuurgegegevens

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht