Panc Daalder studeerde in 1989 af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam als docerend en uitvoerend musicus aan de afdeling Improviserend musicus.

Sindsdien is hij werkzaam als docent en uitvoerder. Hij doceert slagwerk – voornamelijk drum maar ook melodisch slagwerk. In zijn lessen staat het plezier van muziek maken centraal.
Naast slagwerk – drums, percussie, melodisch- beoefent hij in iets mindere mate ook piano, gitaar en bas.
Zijn eerste docent op de plaatselijke drumband was zijn vader. Vanaf dat moment wist hij: ik wil muziek maken en avonturen beleven! Zijn inspiratie is heel breed, van drummers als Joey Baron tot het pianoconcert van Ravel.

Als musicus speelde hij in ensembles in een breed muzikaal spectrum; behalve jazz speelde hij ook in theaterproducties, klezmerbandjes, fado-orkesten, klassieke, vrije impro-groepen, funk en rockbandjes en veel meer. In die hoedanigheid heeft hij op ongeveer 30 cd’s meegespeeld.
Behalve als muzikant is Panc ook actief als componist. Zo maakte hij samen met Feico de Leeuw de muziek voor Rakelings de golven (Sail Amsterdam) en schreef hij bijv. voor de Dogtroepvoorstelling in Dordrecht een stuk voor een mannenkoor. Daarnaast toert hij elk jaar door Spanje met zijn band “Il Gran Teatro Amaro”.