Remmert Tromp

Remmert is afgestudeerd aan het conservatorium en geeft saxofoon- en klarinetles. Hij is gespecialiseerd in jazz en improvisatie. Naast saxofoon en klarinet, speelt hij toetsen, basgitaar en drums.
Remmert’s filosofie is dat muziek een universele taal is. Een taal die iedereen kan begrijpen. Waar iedere muzikant emotie in kwijt kan en waar een luisteraar die emotie eruit kan halen. Dit is dan ook meteen Remmert’s motivatie om muziek te maken en dat over te brengen op anderen.

Naast zijn docentschap speelde Remmert met o.a. collega Nico van Zadel in fusionband Profuse, speelde (o.a. met Benjamin Herman) in de Flevobigband en was hij jarenlang eerste altist in Pete’s Bigband. Hij maakte een tournee door Zuid-Frankrijk met rockband Furn, en speelde 10 jaar lang in soulband Soulgang uit Amsterdam.
Met jazzpianist Michiel Buursen nam hij een aantal cd’s op, waarvan Dualogy internationaal goede recencies kreeg. Sinds 2008 speelt hij in jazzkwartet Jazztag, waar ook collega Nico weer deel van uitmaakt.