Filipa Margarida Pereira, geboren in 1981 te Tomar, Portugal, ontdekte al op jonge leeftijd haar liefde voor muziek en begon haar muzikale reis op vierjarige leeftijd. Haar toewijding leidde tot het behalen van haar Bachelor of Music in 2005 aan de Escola Superior de Música de Lisboa in Lissabon, waar ze onderwezen werd door de gerenommeerde Pedro Couto Soares. Haar passie voor de blokfluit leidde haar naar verschillende masterclasses met vooraanstaande blokfluitisten.

In Portugal deelde Filipa haar muzikale talent met het publiek door het geven van concerten en het verzorgen van AMV-lessen en blokfluitlessen, zowel in Tomar als in Lissabon. Haar reis bracht haar vervolgens naar het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2009 haar Bachelor of Music in blokfluit behaalde. In 2011 voltooide ze met succes een tweede Bachelor of Music in barokfagot onder de begeleiding van Benny Aghassi, ook aan hetzelfde prestigieuze instituut.

Bij Muziekschool Waterland zet Filipa haar veelzijdige talenten in als dirigent. Met enthousiasme en een warme vriendelijke aanpak leidt ze verschillende koren, vooral gericht op de jongste zangtalenten. Haar fijne leiderschap brengt mensen samen en creëert een sfeer van harmonie in de muzikale gemeenschap.