Wil je kind graag muziekles volgen, maar heb je geen idee hoe je dit moet betalen? Dan heeft jouw gemeente vaak een regeling die je daarbij kan helpen. Per gemeente geven we de mogelijkheden die er zijn. Onderstaande regeling zijn enkel voor kinderen en jeugd. Voor volwassenen zijn er per gemeente ook mogelijkheden, kijk daarvoor op de site van de desbetreffende gemeente.

Gemeente Purmerend: Is aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds, als je aan de voorwaarden voldoet kun je in aanmerking komen voor een bijdrage. Je kunt zelf geen aanvraag indienen, hiervoor gaat je naar een intermediair. Een intermediair is bijvoorbeeld iemand van het wijkteam, jouw casemanager bij de gemeente of een maatschappelijk werker op school.
Weet je niet bij welke intermediair je terecht kunt? Bel dan met de gemeente Purmerend 0299 452 452 of Clup Welzijn 0299 480 630.

MeerDoen-regeling Sportieve en culturele activiteiten.
Voor inwoners van 21 jaar en ouder met een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm en een vermogen van niet meer dan de geldende norm is de MeerDoen-regeling Sportieve en culturele activiteiten. De maximum vergoeding is € 100,- per persoon. Alle informatie over deze regeling lees je op de website van de Gemeente Purmerend bij MeerDoen-regeling Sportieve en culture activiteiten. Hier kunt u ook zelf een aanvraag indienen.

Gemeente Edam-Volendam: Inwoners met een laag inkomen kunnen een bijdrage voor bepaalde kosten krijgen. Bezoek de site van de gemeente Edam-Volendam via deze link.

Gemeente Waterland: Is aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds, als je aan de voorwaarden voldoet kun je in aanmerking komen voor een bijdrage. Op de site van gemeente Waterland lees je meer over de voorwaarden en de inschrijving.

Gemeente Wormerland: Is aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds, als je aan de voorwaarden voldoet kun je in aanmerking komen voor een bijdrage. Op de site van gemeente Wormerland lees je meer over de voorwaarden en de inschrijving.