Kom je ook naar de inspiratiesessie van Muziekschool Waterland op 9 mei in Theater de Purmaryn?

Met muziek van beroemde bandoneonist Carel Kraayenhof en een lezing van wetenschapsjournalist Mark Mieras is dit een feest dat je niet wilt missen! Muziekschool Waterland viert namelijk ook het 60-jarig bestaan én 10 jaar les in de basisscholen. Het belang van muziekeducatie staat volop in de aandacht. Een inspiratievolle avond gegarandeerd.

Het evenement is gratis, maar plaatsen zijn beperkt. Meld je daarom zo snel mogelijk aan via deze link:

https://forms.office.com/r/Tzbhdg7TSk

 

Over Mark Mieras:

Tijdens de inspiratiesessie zal Mark Mieras zijn licht laten schijnen op wat onderzoek ons leert over muziek op school. Muziek doet meer in de klas dan je zou denken. Leerlingen leren niet alleen de intrinsieke waarde van muziek kennen, maar ze gaan er ook beter van leren. Ze kunnen zichzelf met muziek beter sturen, zijn beter in staat om de aandacht te richten en om empathisch en sociaal te zijn. Muziek helpt ze bovendien om basisfuncties te ontwikkelen zoals klankherkenning en timing, nodig om goed te leren lezen en spellen. Het is nogal wat. Die effecten van muziek in de klas blijken overigens extra groot voor leerlingen uit achterstandsgezinnen. En ook kinderen met taal- en leesproblemen hebben extra baat bij muziek. (bron: artikel Mark Mieras, Meer Muziek in de klas)

Het is voor iedereen werkzaam in het onderwijs, de cultuur of het sociale domein waardevol om te begrijpen hoe dit nou precies in de hersenen werkt. Hoe kinderen leren, ontwikkelen en presteren. Ontdek hoe muziek daar nou aan bijdraagt!