Deelnemers Musical Speciaal maken samen een film

Musical Speciaal is een cursus voor, je raad het al, mensen met een speciale behoefte. De deelnemers variëren van mensen met NAH (Niet aangeboren hersenletsel) tot mensen met downsyndroom. Ondanks de soms grote verschillen in niveau hebben ze allemaal één ding met elkaar gemeen, ze zijn allemaal ontzettend dapper, je mag ze wel onze speciale helden noemen. Want aan het einde van 10 weken repeteren treden ze gezamenlijk op, meestal voor een groot publiek. De één zingt uit volle borst mee, de ander staat verlegen mompelend op het podium.

Bij Musical Speciaal gaat het er niet om dat het perfect klinkt. Het gaat erom dat iedereen meedoet op zijn/haar niveau en dat ze met plezier samen muziek maken. Voor velen van de deelnemers neemt het veel stress weg, voor anderen is het juist weer heel spannend. Maar op de lange termijn zien we het positieve effect van samen muziek maken bij iedereen. Deelnemers die al langdurig meedoen zijn niet meer bang, ze zijn ontspannen, doen veel uit hun hoofd en dansen mee met de choreografie. En soms zijn er kleine verrassingen… Zo is er een deelnemer die al 8 jaar meedoet. Hij heeft sinds 2 jaar alzheimer eerder was het een uitdaging om alle teksten van de liedjes te leren. Dit jaar is de alzheimer helaas in een vergevorderd stadium maar zingt hij wel alles in 1 keer mee! Zo zijn er nog veel meer unieke verhalen in deze speciale musical groep.

Musical Speciaal bestaat inmiddels al 10 jaar en heeft al meer dan 20 verschillende musicals gemaakt. Veelal herkenbare thema’s om het toegankelijker te maken. In 10 weken tijd studeren de deelnemers liedjes in met behulp van speciale boekjes met veel beeld erin. Er wordt een decor en een achtergrondpresentatie gemaakt en het geheel wordt afgesloten met een optreden. Dit jaar hebben ze vanwege de veiligheid samen een film gemaakt, wat ook weer een leuke nieuwe uitdaging bleek te zijn.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen geen Musical Speciaal!
Paul Visser, Hanna Visser, Jaron Berends en Theun Koster op het podium, Rob Westerveld, Marchel Hoek en Ed Wakker voor de techniek, allemaal onder leiding van Minke Huisenga, docent Muziek.

De film wordt binnenkort gedeeld met familie en vrienden en blijft voorlopig op een beschermde pagina staan. De grote droom is om een keer op het echte grote podium te staan, in de grote zaal van de Purmaryn bijvoorbeeld. Hopelijk wordt dat in de nabije toekomst mogelijk!

Musical Speciaal zoekt vrijwilligers!

Wil jij je inzetten voor dit speciale project?
Musical Speciaal zoekt een vrijwilliger productie en een vrijwilliger die kostuums kan maken.
Mail bij interesse naar info@muziekschoolwaterland.nl