Muziekschool Waterland uit Purmerend is één van de tien genomineerden leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector ICT en Creatieve Industrie,

22 februari 2023 maakte SBB dat bekend.logo beste leerbedrijf 2023 ict en creatieve industrie

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Stichting Muziekschool Purmerend leidt sinds 2011 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Esther Dam, Directeur Muziekschool Waterland, is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk om studenten een plaats te bieden waar ze ervaring kunnen opdoen. Elk bedrijf is anders en bij ons krijgen de studenten de kans om een kijkje te nemen bij een non-profitorganisatie. Vanzelfsprekend begeleiden wij studenten met zorg en aandacht. Wij zijn erg trots dat het Media College ons heeft voorgedragen als een goed voorbeeld voor de branche.”

Maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.