Muziekschool Waterland wint nationale Muziekwedstrijd

Op zondag 26 november zijn leerlingen van Muziekschool Waterland die meedoen aan het programma Watermusic beloond met De Muziekwedstrijdprijs. De prijs voor de groep die heeft laten zien over meerdere kwaliteiten te beschikken en daarmee dé winnaar is van De Muziekwedstrijd.

De Muziekwedstrijd is een nationale wedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar georganiseerd door Het Prinses Christina Concours. De prijsuitreiking vond plaats in TivoliVredenburg in Utrecht en was een gezellige uitreiking boordevol muziek. De jury bestaande uit vooraanstaande musici had het volgende te vertellen over de inzending:

“Het was voor ons hartverwarmend om naar te kijken! Dat jullie met zo veel leerlingen bij elkaar zo goed zingen en spelen is echt indrukwekkend. Er wordt zelfs heel goed geacteerd en gedanst; heel knap! Blijf vooral zo doorgaan en mooie voorstellingen maken en spelen. Muziek en theater moeten zorgen voor verbinding en dat hebben jullie maar weer eens bewezen. Zet hem op voor toekomstige projecten en blijf vooral genieten!”

Michael Hesselink, dirigent en artistiek leider van Watermusic: “We zijn zo ontzettend trots op de leerlingen en het feit dat we samen zo’n hoog niveau hebben neergezet. Dat dit wordt erkend door Het Prinses Christina Concours vinden we ontzettend bijzonder Het thema van de muziekwedstrijd dit jaar is vriendschap. Prachtig om te zien dat we met Watermusic ouders en leerlingen van verschillende achtergronden samenbrengen om samen muziek te maken.”

De Nationale Opera heeft hoofdrolspeelster Julia Buyskes extra lesgegeven en gecoacht in o.a. de voordracht. Daarnaast is het jonge Watermusic orkest begeleid door alumni musici van Het Concertgebouworkest Young, een bijzondere ervaring voor zowel de kinderen als de jong getalenteerde musici. Het kinderkoor dat meezong in de opera bestond uit een combinatie van kinderen van Watermusic en Het Noord-Hollands selectiekoor, een succesvolle samenwerking in de regio die ook blijft groeien.

De leerlingen van Watermusic tijdens de prijsuitreiking.
Eerst deed iedereen nog enthousiast mee met een muziekworkshop van Jeroen Schipper.
Julia Buyskes in haar rol als Vuurpijl

Meer weten over Watermusic?