🎹✨ Mijn Melodie #1: De jonge muzikant Thymo! 🎶

We hadden het genoegen om de getalenteerde Thymo te interviewen, een 11-jarige keyboardwizard die meespeelt in De Popfabriek! 🌟 Bekijk onze eerste editie van Mijn Melodie: verhalen van kleine en grote mensen met liefde voor muziek.

En word je na het kijken ook zo enthousiast? Er zijn nog plekjes voor slagwerk, zang en gitaar! Scroll verder naar beneden voor mee informatie

Over Mijn Melodie
In Mijn Melodie spreekt Muziekschool Waterland met kleine en grote mensen over hun liefde voor muziek. We gaan op zoek naar het antwoord op de grote vraag: wat doet muziek met je? 

Lees hieronder het interview

Muziekschool Waterland, 30 januari 2024
Interview: Jona van Breemen

 

Wat fijn dat ik je eventjes mag interviewen. Wil je jezelf eventjes voorstellen?
Ik ben Thymo en ik ben 11 jaar en ik zit op De Popfabriek op dinsdag en ik speel keyboard.

Hoe ben je zo tot keyboard gekomen? Kun je dat eens vertellen?
Ik zat eerst gitaar bij De Popfabriek en toen zag ik daar de keyboards en dat leek mij toch leuker om te spelen en zo ben ik eigenlijk op het idee gekomen om keyboard te spelen.

En hoe lang doe je dat nu?
Nou zo ongeveer 1,5 jaar,

Heb je een favoriet liedje?Oeh, Dat is wel moeilijk. Ik denk Heathens, dat vind ik namelijk wel een heel leuk liedje. Omdat ik daar de akkoorden speel en dat vind ik heel gewoon heel leuk om te doen.

Zeggen je ouders wel eens ‘ga eens achter die keyboard zitten’?
Nee, het hoeft niet van ze, maar ik vind het zo leuk om te doen dat ik het wel gewoon elke dag zeker 5 minuten doe.

Wat gebeurt er dan met je als jij muziek aan het spelen bent?
Ik kom helemaal in de muziekwereld, echt dan zit ik helemaal in het liedje en krijg er dan energie van. Ja, je wordt een beetje vrolijk en je gaat een beetje swingen!

Heb je wel eens opgetreden?
Jazeker. We hebben al eens een keer in H20 opgetreden in die grote zaal en ook eens een keer in P3. In een hele grote zaal vol met mensen. Echt fantastisch. Het is wel spannend, Maar het was ook echt heel opwindend en je krijgt er adrenaline van. Echt heel leuk.

Hoe bereid je je voor op zo’n groot optreden?
Gewoon alles wat je doet oefenen en herhalen en… gewoon oefenen. Maar het is niet een speciale manier van de oefenen voor een optreden. Je wordt er een beetje zenuwachtig van dat je het voor een optreden doet, maar voor de rest is het eigenlijk gewoon hetzelfde.

In De Popfabriek speel je ook met allerlei andere instrumenten samen, je speelt eigenlijk in grote band. Hoe vind je dat?
Ik vind het moeilijker met een gigantische band om in ritme te blijven en te tellen, maar het is wel heel leuk om te doen.

Hoe denk je dat jouw toekomst met muziek eruit gaat zien? 
Nou, mij lijkt het heel erg leuk om in de toekomst wel iets met muziek maken te gaan doen. Met van die grote optredens en met hele zalen vol mensen. En ik denk dat ik wel echt bij keyboard blijf. Ik vind dat echt heel leuk om te spelen.

Klaar voor het optreden?  
Ja, zeker, Ik heb er echt heel veel zin in.

Bedankt voor het interview Thymo!

Meer informatie en aanmelden