The Classics

The Classics is een koor van Muziekschool Waterland. Zij zingen werken uit de Middeleeuwen, Renaissance, Romantiek en ook liederen uit de 20e en 21e eeuw. Op het repertoire staan bijv. El Grillo, April Is In My Mistress Face, Fair Phyllis en Pase El Agua (allemaal van rond 1500/1600 en a capella), maar ook 3 delen uit Dido And Æneas van Purcell en koorwerken uit films zoals Vois Sur Ton Chemin uit Les Choristes en Gabriëllas Sång uit As It Is In Heaven (beide uit 2004).

The Classics zingen o.a. op korenfestivals en geven twee keer per seizoen een concert samen met de strijkers van Decatet (Muziekschool Waterland).

Bijna iedere vrijdag repeteren The Classics in Muziekschool Waterland: er wordt o.a. gewerkt aan stemvorming, de noten en teksten worden ingestudeerd en natuurlijk het geheel mooi afgewerkt. The Classics streven naar een hoog niveau, het is gezellig en ze hebben samen veel lol.

Aanmelden voor het komende seizoen kan al door hieronder op  aanmelden te klikken, kies vervolgens voor ‘Lesvorm’ en daarna op Volgende te klikken.

Open repetities!

We nodigen iedereen die qua leeftijd bij The Classics past en interesse heeft om bij The Classics te gaan zingen uit om een repetitie bij te wonen. We beginnen om 19.45 uur. Maak kennis met ons en ontdek het plezier en de uitdaging van samen zingen op een hoog niveau. Meld je aan bij pianist/dirigent Patrice van Opstal: patricevanopstal@upcmail.nl Ben je pianist? Wil je ons begeleiden en misschien ervaring opdoen? Neem dan ook contact op met Patrice van Opstal.
Te zien is een blauw belicht podium met daarop een rijtje zingende mensen. Ervoor zit een dirigent achter een piano.

Enthousiast? Word lid van The Classics

Ontmoet onze dirigent