Muziekschool Waterland en Clup Welzijn zoeken

Sociaal-muzikale verbinder voor 20 uur per week (ZZP)

Breng muziek en inclusie samen in onze gemeenschap en maak een verschil vanuit het hart van de wijk!

Over ons
Muziekschool Waterland en Clup Welzijn werken al een aantal jaren samen binnen het programma Watermusic. Binnen het programma dat in de wijken plaatsvindt is muziekeducatie de verbindende factor. Leerlingen worden uitgenodigd samen te spelen, zingen in een koor en orkest. Ook ouders spelen binnen het programma een belangrijke rol. Zo ondersteunen zij als vrijwilliger bij hand- en spandiensten en worden ze uitgenodigd te zingen in het ouderkoor. Samen vormen we een muzikale familie in de wijk!

Het programma vindt plaats in de gemeenten Purmerend, Wormerland en Waterland. Om de brug tussen het sociaal domein en muziekeducatie te versterken zijn we  per direct op zoek naar jou! Jij draagt bij aan het bevorderen van sociale inclusie door muziekeducatie toegankelijk te maken voor diverse gemeenschappen, waaronder minderheidsgroepen, mensen met een lage sociaaleconomische status, en mensen met een beperking.

 

Wat ga jij doen?
Jij bent de verbinder tussen het sociaal domein en de muziekschool. Als spil tussen beide pijlers draag je bij aan het verankeren van bestaande muziekeducatie in de wijken en de vorming van een muzikale familie. Je onderzoekt de structuur van de wijken in de verschillende gemeenten en wordt daarbij in Purmerend ondersteund door Clup Welzijn.

Je legt contacten met de sociale wijkteams/gemeente/wijkcentra/scholen/jeugdfonds/families om synergie te creëren en de effectiviteit van het programma te vergroten. Daarbij heb je speciale aandacht voor kinderen/gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Je neemt deel aan monitorings/evaluatie momenten en activiteiten van het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuurparticipatie die verbonden zijn aan het thema cultuur in het sociaal domein. Je organiseert bijeenkomsten waarbij muziekdocenten en sociaal werkers elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent sociaal, wil graag helpen en legt gemakkelijk contact met kinderen en ouders en je weet dit contact goed te onderhouden.
 • Je hebt een scherp oog voor wat er leeft onder de kinderen en hun ouders, en je kunt de behoeften en vragen van zowel kinderen als ouders begrijpen en omzetten naar passende mogelijkheden binnen Muziekeducatie.
 • Je weet vrijwilligers, kinderen, omwonenden en ketenpartners te stimuleren om in actie te komen.
 • Je bent een netwerker en een bruggenbouwer tussen verschillende partners, waaronder scholen, gemeenten, wijkcentra, jeugdfonds, muziekscholen en sociale partners.
 • Je hebt een passie voor sociale rechtvaardigheid, inclusie en het verbeteren van het welzijn binnen gemeenschappen door middel van muziekeducatie.
 • Je hebt een opleiding afgerond op minimaal HBO-niveau in een relevant vakgebied zoals sociaal werk, culturele studies, muziekeducatie of een vergelijkbare discipline.
 • Je beschikt over sterke organisatorische vaardigheden en hebt het vermogen om zelfstandig te werken en meerdere taken tegelijkertijd te beheren, waarbij je ook het budget in de gaten houdt.
 • Je hebt een goede beheersing van Word/Excel/PowerPoint.
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en verbale communicatievaardigheden.

 

Wat bieden wij jou?
We zijn op zoek naar iemand die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig ondernemer en in staat is om declaraties in te dienen. Het tarief wordt nader bepaald, maar ligt naar schatting tussen de €40 en €50 per uur.

 

Verder ontvang je van ons:

 • Een dynamische, stimulerende werkomgeving waarin je de mogelijkheid krijgt om een positieve impact te hebben op het leven van mensen binnen de gemeenschap.
 • Een betrokken en ondersteunend team dat samenwerking en creativiteit aanmoedigt.
 • Flexibele werkuren met mogelijkheden tot deels thuiswerken.
 • Een informele werksfeer met ruimte voor eigen initiatief en ideeën.

 

Wil jij ons team komen versterken? Solliciteer direct!
Stuur je sollicitatie naar het volgende e-mailadres: m.hesselink@muziekschoolwaterland.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je ook contact opnemen met Michael Hesselink.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.