Leerlingen van Watermusic brengen een bezoek aan Het Concertgebouworkest

Als onderdeel van ons bijzondere project Watermusic brengen de leerlingen ook jaarlijks een bezoek aan Het Concertgebouw Daar beleven ze een groots concert gespeeld door professionele musici van Het Concertgebouworkest.  

Kinderen worden ondergedompeld in muziek!

Bij Watermusic worden kinderen ondergedompeld in muziek. Je speelt en zingt samen met kinderen van scholen uit de buurt. Naast het leren bespelen van een instrument, speel je ook meteen in een orkest en zing je in het koor.  

Als onderdeel van de onderdompeling in de muziek brengen we ook samen een bezoek aan Het Concertgebouw. 

Over het concert: Raas en de basketbal

Op 20 november gaan de leerlingen van Watermusic, Waterland Jeugdorkest én de wijkkoren naar Raas en de basketbal. 

Geïnspireerd op het klassieke sprookjesverhaal Peter en de Wolf schreef toneelschrijver Jibbe Willems een spannend verhaal over Raas die zijn basketbal tijdens het spelen in een tram ziet verdwijnen.

Bèm!! Met een klap vliegt de bal door de openstaande deuren van de tram. Daar sta je dan met je rolstoel… Nee, Racestoel! Raas moet erachteraan. Dat leidt tot vreemde avonturen met maffe figuren. Raas ontmoet de rijzige reiger, de driftige meerkoet, de rottige rat…
En meer vertellen we niet, want dit eigentijdse muzikale avonturenverhaal vol humor en spanning moet je zelf ervaren. En neem je ouders of grootouders mee, want voor hen is het net zo leuk!

Luister alvast naar de podcast

KRO-NCRV, NPO Zapp, NPO Radio 4 en het NPO Cultuurfonds lanceerden de jeugdpodcast Raas en de basketbal. Jamai Loman is de verteller van dit humorvolle en speelse avontuur, waarin kinderen verrast zullen worden door de mix van klassieke muziek en een eigentijds verhaal. In drie delen gaat Raas met rat, reiger, zwaan, vissen en hengelaars op zoek naar zijn basketbal.

Het concertbezoek wordt mede mogelijk gemaakt door Het Concertgebouworkest en de Willem en Wilhelmina Bouwesfonds.