Om 11 uur kun je ons bekijken tijdens de opening van de Kindermuziekweek. Het Waterland Jeugdorkest speelt en zingt samen met het Watermusic koor, Beemster Kinderkoor, Noord-Hollands selectiekoor, Wijkkoor Weidevenne-noord het lied ‘One small voice’ én het lied ‘Ik en Jij’ samen met andere getalenteerde kinderen.
✨Dus ga kijken om 11 uur via www.kindermuziekweek.nl✨

Kindermuziekweek swingend van start vanuit Muziekgebouw aan ’t IJ
Meer dan 350 optredens, workshops en andere activiteiten.

Amsterdam, 31 maart 2022 – Morgen, 1 april, trapt het Muziekgebouw aan ’t IJ de vierde landelijke Kindermuziekweek af. Met een online streamopening gepresenteerd door Freek + Eric worden kijkers meegenomen langs allerlei soorten muziek. Watermusic, een project van Muziekschool Waterland maakt ook deel uit van de opening met deelnemende orkest en korenuit onze regio: Het Watermusic koor, Waterland Jeugdorkest, Beemster Kinderkoor, Noord-Hollands Selectiekoor en Wijkkoor Weidevenne-noord.  

Daarnaast is er ook Muziek van Oorkaan, Jazz Academy van de Muziekschool Amsterdam én Juniorsongfestival winnares Ayana wordt de vierde landelijke Kindermuziekweek op passende manier geopend. En is het voor iedereen mogelijk om mee te kijken via  www.kindermuziekweek.nl

 

Vanaf 1 april zijn door heel Nederland tal van activiteiten te bezoeken, zowel live als online!
Op tv start om 07.00 uur het AVROTROS kinderprogramma ‘Zin in Zappelin’ dat helemaal in het teken staat van de Kindermuziekweek. Bij de swingende brassband spat het plezier eraf en ook de kleuterviolisten laten horen hoe het is om samen te musiceren. Ter voorbereiding op de livestream om 11.00 uur kunnen kinderen alvast in de stemming komen door samen met Ayana en Zin in Zappelin presentatrice Fenna Ramos het Kindermuziekweeklied te zingen.

In TivoliVredenburg staan Frank en Renee Groothof met Circus Charm, in Groningen kun je het veterstrikconcert bijwonen, Het Concertgebouw organiseert babyconcerten en viert de verjaardag van Beethoven, in Breda kun je een DJ-cursus volgen, Het Kennemer Theater in Beverwijk organiseert een kinderpopconcert en in de Doelen in Rotterdam leer je zelf een instrument bouwen. Meer dan 100 locaties doen mee met de week en er is van alles mogelijk. Hou je van klassiek of pop? Maak je graag iets zelf, of luister je liever vanuit je luie stoel?

Het thema van de week is ‘Vrienden’, want wat is er leuker dan samen met je vrienden muziek luisteren of maken? Het Kindermuziekweeklied ‘Ik en Jij’ sluit hier goed op aan en is tot stand gekomen in samenwerking met educatief partner 123ZING. Het lied is geschreven door Jan Groenteman in samenwerking met Eric Robillard en Freek Koopmans. 123ZING biedt bij het lied een gratis (digitaal) muzikaal lespakket voor alle scholen in Nederland.

Programma
Het gehele programma van de Kindermuziekweek is te vinden op kindermuziekweek.nl