Bestel nu je kaarten voor De vuurpijl

Op 14 juni 2023 spelen en zingen 70 leerlingen van Watermusic een prachtige opera, speciaal gemaakt voor kinderen, op het grote toneel van De Purmaryn.  Voor dit muzikale spektakel krijgen de leerlingen speciaal les van De Nationale Opera en worden ze ook nog eens begeleid door alumni musici van het Concertgebouworkest Young. Dit alles onder leiding van Hoofd binnenschoolse muziekeducatie en dirigent Michael Hesselink. Watermusic is een project van Muziekschool Waterland

“De muziek van Kees Olthuis is prachtig!  Het is mooi om te zien hoe iedereen binnen de opera vanuit zijn eigen rol een steentje bijdraagt aan het geheel. We zien leerlingen echt opbloeien.”

Over de Vuurpijl

De Vuurpijl is een verhaal naar het sprookje The Remarkable Rocket van Oscar Wilde en gaat over een vuurpijl die denkt dat alles in de wereld alleen om hem draait. Sterker nog: hij zal worden afgestoken op de bruiloft van de prins en prinses, maar denkt dat zij slechts trouwen vanwege zijn verschijning.

Maar dan gebeurt er iets geks… Hij gaat als enige niet af. Daar zit hij dan, alleen. Wat nu? Heeft hij nog betekenis zonder publiek? Geniet je er wel van als je in je eentje vuurwerk maakt? Of is het leuker om ervaringen te delen?

Tijdens de repetities van deze kinderopera wordt de hoofdrolspeelster gecoacht door een zangeres van De Nationale Opera. Het Watermusic orkest wordt aangevuld door het jonge talent van Young, het internationale jeugdorkest van het Concertgebouworkest. Deze jonge musici zijn een toegankelijke bron van inspiratie voor de leerlingen!

Watermusic groeit!

Ook komend schooljaar wordt gewerkt aan mooie concerten. Leerlingen van Watermusic krijgen twee keer per week les. Op maandagmiddag leren ze het instrument bespelen en op donderdagmiddag spelen ze in het orkest en zingen ze in het koor!

Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom in het kleuterkoor, vanaf 6 jaar starten de instrumentale lessen.