Waarom is zingen goed voor mijn kind? 

Als je kind 4 jaar is gaat deze voor het eerst naar school, spannend! Op school wil je vierjarige er graag bij horen en contact maken met anderen. Een manier waarop je dit kunt stimuleren is door lid te worden van een club.

Maar waarom zou je dan specifiek voor muziek kiezen? Wat is de meerwaarde van zingen in een koor? 


Als vierjarige is het nog heel moeilijk om gevoelens of emoties te herkennen. Muziek roept verschillende emoties op en helpt het kind om deze te herkennen en te uiten. Samen zingen is daarbij een laagdrempelige manier om te beginnen met muziek. Als jouw kind samen met anderen zingt in een koor maakt het namelijk niet uit of dit heel zacht is of uit volle borst. Op eigen niveau kan jouw kind groeien, in contact komen met zichzelf en plezier maken met anderen.Zingen heeft een grote impact op de ontwikkeling!

 
  • Liedjes zingen stimuleert de spraak- en taalontwikkeling van je kind
  • Liedjes zingen en muziek maken is goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Denk maar eens aan bewegingen die je maakt bij liedjes als: klap eens in de handjes, in de maneschijn en hoofd-schouders-knie-en-teen.
  • Door het zingen van liedjes wordt het geheugen van je kind gestimuleerd en getraind.

Kinderen beleven nog meer plezier als ze samen met klasgenootjes en vriendjes dezelfde activiteit doen. Zo leren ze elkaar weer op een andere manier kennen. Daarom organiseert Muziekschool Waterland kleuterkoren in verschillende scholen en wijken.

Tip: Geef jouw kind op voor een koor bij jou in de buurt en vraag andere ouders van klasgenootjes of vriendjes om ook lid te worden! Samen wordt het nog leuker!